Johannes Vlerick

Passionate Sculpture Wizard
Born 1956, Ghent, Belgium
Currently lives in Aalter/Ursel, Belgium
Studied drawing and clay
Website
Email
Video


Gentenaar van geboorte, leeft en werkt in het landelijke Ursel.

“Na een jarenlange tekenopleiding op de Academie in Eeklo bij Patrick Ysebaert, kreeg ik het gevoel dat ik fysiek wou ingrijpen in de tekening, het direct contact met het medium. Dit bracht mij bij de klei het ideale medium om met de hand te vormen, te leiden naar diepte, een dimensie verder. Om echt dit medium, deklei, goed te leren beheersen volgde ik een opleiding op dezelfde Aca bij Philip Crepain en Jo Van Ryckegem.”

Op naar de toekomst.
Het menselijke lijf, met zijn blutsen en builen, zijn schoonheid en verval: voor Johannes is het een eindeloze bron van fascinatie. “Het naakte lijf houdt nooit op me te boeien. In tal van houdingen en poses valt zoveel inspiratie te rapen. in het beeldhouwen wil ik een intens moment van inspanning vastleggen, de kracht die van een lichaam uitgaat. Schetsen maak ik op basis van foto’s of van wat ik op het internet vind, want het is bijna niet te doen om een model te vragen al die vreemde poses aan te nemen.”

Bronsgieten heeft voor Johannes Vlerick geen geheimen meer. Op de meest fraaie wijze krijgt beeld na beeld vorm in zijn creatieve brein. Schetsen die in de gietoven bulderend tot leven komen …

Beelden worden afgegoten in beton, acryl-gips en poly-urethaan met eigenzinnige patine met acrylmedium.

De tentoonstelling ‘Johannes Vlerick’ loopt van 8 maart tot 29 maart 2020.
Bliep-Bliep Art gallery, oudburg 55, 9000 Gent.

Elke donderdag en zondag van 13:00 tot 18:00, Johannes zou er ook zijn.