Kapinga Joséphine Muela Kabeya

Visual Artist
Born may 1995 Oostende, Belgium
At the moment she lives in Ghent

Master free art Sint Lucas Ghent
Currently studying  for a specific teacher education
Member of music group Zwartezusters
Zwartezusters
Portfolio
instagram


Performance-interactive-visual-art-moments by Kapinga Kabeya.
03/02/2019 till 24/02/2019
Bliep Bliep art gallery

‘Twee plus twee is vijf’ naar het idee van Josef Albers, met andere woorden dat het proces niet steeds leidt naar het juiste resultaat maar je helpt te ontdekken, te mislukken en te verrassen, gewoon spelen…


“As a child, I dreamed of becoming an astronaut or artist. As I get older I got other ideas to be able to belong to the crowd. Now I still dream that I can be an astronaut.
The reality has brought me to artistry”


Als ik mezelf moet omschrijven aan de hand van mijn werk;

Mijn hoofd even ordenen en denken waar ik wil beginnen. Beginnen, elk idee is een pop-up zoals een internet-virus die je pc teistert, het teistert mijn hoofd tot ik het neerpen of uitvoer, zeker als ik het uitvoer, waar gaat mijn praktijk over, dat is de vraag die mezelf steeds stel, over struikelen, vallen en weer opstaan en ontdekken dat het dat is dat ik zoek of niet zoek, het is een gevoel die best beschreven wordt met opzoek gaan naar verwondering door profanatie, soms door ontdekking die alleen gemaakt kan worden door een avonturier of astronaut.

‘Ik zit in een kamer.Ik observeer. Ik zie de hoeken. Ik beeld me in dat ik een spin ben die alle hoeken kan bespeuren. Ik beeld me in dat ik over alles kan kruipen en ga toch maar gaan liggen.
Ik val en sta op, iets valt. Ik teken en observeer. Ik speel. Ik kruip toch maar over alles heen. Ik beeld me in dat ik toch groter ben en het plafond kan aanraken.
Ik denk, en herinner me mijn kindertijd. Ik kijk en zie het schone. Ik neem mijn camera, en leg iets vast.

Ik sta, ik lig, ik zit.

Ik rol, ik tast, ik spring, ik neurie en ik dans.
Mijn fiets ligt in het fietsenrek. Staat in het fietsenrek. Een glas staat op tafel, een boek ligt op tafel. Mensen zitten op stoelen.

Een auto staat, ik vind toch maar dat hij ligt of kruipt.’

Steeds ben ik opzoek naar een medium om mijn vocabularium tot uitdrukking te brengen, vanuit het idee van schoonheid in iets kleins, het verleden, de pijn, honger, de fascinatie, versprekingen, ideeën van anderen en ook uit dromen.
Ik heb steeds gezegd dat ik geen dief ben en nooit iets gestolen 
heb maar deze dingen neem ik toch voor mezelf.

Kapinga Joséphine Muela Kabeya