Nicole Gigatti

Nicole Gigatti

Abstract painter/Illustrator
Born 1986, Fidenza, Italy
Currently works and lives in Deventer and Amsterdam
HKU Fashion & Communication

Website
Instagram


First dialog
High gloss lacquer, satin gloss lacquer on corrugated cardboard
73×88 cm 

€895


Second dialog
High gloss lacquer, satin gloss lacquer on corrugated cardboard
73×88 cm

€895


Deze schilderijen maken deel uit van de ‘Floorpaintings’ van Nicole Gigatti.

Zij vervaardigd haar meeste werken op de grond, vandaar de overkoepelende titel. Hier laat ze het belang zien van zowel het maakproces, als de uitkomst van dat proces. Deze twee door haar gekozen werken, zijn feitelijk nevenproducten die gelijkwaardig zijn aan de abstracte schilderijen zelf. Als je goed kijkt, voel je de expressiviteit van haar proces in de scheuren van het golfkarton, de achtergelaten voetafdrukken, de spijker, de druppels en de vegen van rondzwaaiende verf. Met haar ‘floorpaintings’ wil Nicole je meenemen in de energie van het creëren. Daarmee wil Nicole transparant zijn over het maakproces van de kunstenaar en de verbinding aangaan met jou als kijker.

Prijs van het kunstwerk

Inclusief frame, zwart gelakt beukenhout met gespiegeld glas €895,- ex. btw (Vervanging van gespiegeld glas voor UV werend, ontspiegeld museumglas extra kosten van €165,- per kunstwerk)

Nicole Gigatti is abstract beeldend kunstenaar en illustrator. Ze is geboren in Italië en verhuisde naar Nederland op haar zesde. Nu werkt ze vanaf haar atelier in Deventer en haar kantoor in de broedplaats van het Volkshotel in Amsterdam.

Voordat Nicole Gigatti beeldend kunstenaar werd, gebruikte zij beweging als middel om haar lichaam te verkennen. Eerst door dans en later in haar yoga praktijk. Deze verkenning streeft voorbij het doel esthetisch in harmonie te moeten zijn. Eerder fungeert het als een innerlijke observatie van zowel het conflict, als het evenwicht. Zij gebruikt haar lichaam als middel om die aanwezige componenten te verzamelen en te uiten. Beweging was voor haar niet voldoende om deze componenten zichtbaar te maken. Als extensie van haar hand voegde zij daaraan verschillende materialen toe. Dit leidde tot de uiteindelijke creatie van haar abstracte kunstwerken. In haar werk zoekt zij naar snel hanteerbare materialen, denk aan graffiti, markers, oliepastels en acrylverf om een fysieke expressie mogelijk maken. Hierdoor wordt de handeling net zo belangrijk als het eindwerk zelf. Ze laat lijnen, vlakken en structuren verstrengelen totdat de juiste verhouding zich voordoet. Er ontstaan karakters die zowel in haar abstracte schilderijen, als illustraties kalligrafisch van aard zijn. Het zijn feitelijke verwijzingen naar de organische, innerlijke en verstilde elementen van de natuur en de mechanische, chaotische doch gestructureerde elementen van de stad. 

Haar fascinatie voor deze onderwerpen hebben volgens Nicole Gigatti te maken met de zoektocht naar haar eigen wortels. Door 19 keer te verhuizen, ontwikkelde zij haar aanpassingsvermogen. Op deze manier ontdekte zij hoe die elementen zich ten opzichte van elkaar kunnen verhouden en veranderen. Binnen deze wisselwerking onderzoekt zij de formalistische methoden van de huidige kunstwereld en de Street art cultuur. Ze laat zich hierbij inspireren door kunstenares Katharina Grosse, kalligrafie kunstenaar Baikeisho, kunstenaars van de post-vandalism stroming en street artist Pavel Rtue. Door zich te verplaatsen door tijd en ruimte wordt zij uitgedaagd zich opnieuw aan te passen en dus met nieuwe ogen te blijven kijken naar haar eigen werk. Haar doel is om jou uit te nodigen hetzelfde te doen. Om jou stil te laten staan bij jouw eigen verplaatsing door tijd en ruimte en hoe deze zich verhoud tot de elementen van de stad en natuur binnen jezelf.


Free delivery from €100
(In a radius of 50km from Antwerp BE.)
Free pick-up at Antwerp BE.
Worldwide shipping.
Interested? Contact us.